UNIVERSALSKÖTE

är en kvinno- och transseparatistisk performance som jag sedan 2014 återkommande sätter upp tillsammans med skådespelarna Janna Granström, Frida Beckman och Ellen Norlund samt producenten Sara Bergsmark. UNIVERSALSKÖTE vill uppvärdera och göra konst av mjuka värden som traditionellt förknippas med femininitet. Genom handarbete, glittrigt pyssel, skira spetsgardiner, rosa bubbel, barnvisor, sagor och dagdrömmar skapar vi tillfälliga men trygga rum för kvinnor och transpersoner att vila i en stund.

Hittills har UNIVERSALSKÖTE anordnats med teman som My little pony, vinterdvala och spa, men konceptet utvecklas ständigt och tar nya former. Sedan sommaren 2014 har UNIVERSALSKÖTE anordnats på scenkonstfestivalen PARADISO, inom ramen för Turteaterns och Riksteaterns respektive residensprogram, samt på Orionteatern. Framöver planerar vi fler uppdykanden, ett utforskande av skogen som tema, och utökade samarbeten med scenografer och ljuddesigners.

universalskote_800px

Publikröster om UNIVERSALSKÖTE:

”Ett paradise estate doftande av My Little Pony, hallongrottor och rosa bubbel. Tack för helt fantastiskt!”

”Hur mycket kärlek kan rymmas i ett tält? Oändligt, magiskt och universellt!”

”Det rummet ni skapade var så ärligt, ödmjukt, solidariskt att det fick mig att glömma all svärta och sorg för en liten, liten stund.”

”Jag känner mig kramad, glad, uppskattad och så otroligt stärkt efter gårdagens tälthäng! Ni är fantastiska!!!”

På: bland annat Turteatern, Orionteatern
Regi, scenografi, kostym, ljud, texter och produktion: Moa Backman, Frida Beckman, Janna Granström och Ellen Norlund
Gästande ljuddesign: Maia Hansson-Bergqvist och Karin Bengtsson

Spara