Under tiden

”UngaTurs föreställning ”Under tiden” som jag hade förmånen att nyligen besöka skildrar på ett briljant sätt den urbana medelklassens hyckleri, dubbelmoral och den maktlöshet man gömmer sig bakom för att stå ut med sig själv. För sanningen är att vi har makt. Och om hela världens urbana medelklass skulle acceptera detta faktum och göra något tillsammans skulle det bli revolution.”
 /Stina Oscarsson, dramatiker, debattör, fd chef Radioteatern

En av tre höjdpunkter i veckan: ”En svart komedi om 70- och 80-talisterna och deras självförverkligande med instagram, varumärkesfetisch och surdegsbröd”
/Dagens Nyheter

”Bekännelsedramatik för unga vuxna som vuxit upp med smulorna av ett solidariskt samhällsbygge virande om öronen”

/Expressen

”roligt förvirrande om moral och medborgarskap”

”Pjäsen har fått fatt i och skruvat ett samtida ungt tal och kroppsspråk för ­behandlingen av ­sådana dilemman. Ett sorts upphackat flöde av ganska kunnigt ­relationsprat, referenser till ­kemi i kroppen, wikipedia­sanningar och medveten okunnighet om filosofiska, religiösa och historiska sammanhang.”
”Jag tycker mycket om när de fem västerländska individualisterna /…/försöker bygga sig en egen moralisk kompass av fragment från gammal borgerlig, humanistisk bildning, personligen viktiga poplåtar och kramar.”
/Aftonbladet

under03
Foto: Jonas Jörneberg

På: UngaTur
Regi: Olle Jernberg
Scenografi och kostym: Johanna Mårtensson
Koreografi och ljuddesign: André Kaliff
Medverkande: Janna Granström, Anna Wadström, Markus Johansson, André Kaliff, Fredrik Lundqvist